Szőlőmag-szerelem
Szőlőmag-szerelem Manapság a szőlővel kapcsolatosan leginkább arról hallhatunk, hogy az egyik legmagasabb kalóriatartalmú gyümölcs, és értékeit tekintve cukorbetegeknek nem javasolt a fo
Egészségünk őre, a bíborkasvirág (Echinachea)

Egészségünk őre, a bíborkasvirág (Echinachea)

Ma egy olyan növénnyel ismerkedünk meg, amely egyszerű mezei növényből nőtte ki magát immunrendszerünk egyik leghatékonyabb védelmezőjévé.

A bíborkasvirág (Echinachea) számos étrend kiegészítő készítmény részeként megtalálható, önállóan vagy más hatóanyagokkal együtt kombinálva. De miért is jó a bíbor kasvirág?

fokozza a szervezet ellenálló képességét, jótékonyan hat bakteriális és vírusfertőzések esetén

enyhébb felső légúti betegségek, felfázásos betegségek kezelésére alkalmas

 a nátha és influenza hatékony ellenszere (főként megelőzésképp)

nehezen gyógyuló sebek, fekélyek kezelése esetén is hatékony

különböző bőrbetegségek például ekcéma kezelésére alkalmazható

gyakran kiújuló betegségek kezelésére is használható, például afta, húgyúti fertőzések, fehér folyás, középfülgyulladás, herpesz

rovarcsípések esetén is jó gyógyír

Használatának köre meglehetősen széles és régi időkre nyúlik vissza. Mint minden ősi gyógymódhoz, ehhez is visszatért a modern idők orvoslása is. Ma a hagyományos orvosláson át, a természetgyógyászat és a homeopátia is alkalmazza.

Így tehát a téli időszakban a vitamindús, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett az étrend kiegészítők széles skálájáról az echinacheát tartalmazó kivonatok, tabletták, cseppek használata nyugodt szívvel használható bárki számára, aki egy kicsit is törődik egészségével. Ugyan visszafogottabbnak tűnik, mint a megadózisú multivitaminok, de erejét nem érdemes lebecsülni. Egy TERMÉSZETES és HATÉKONY növényről van szó, melyet egy táplálkozására és egészségére figyelő ember sem nélkülözhet a téli hónapok „fegyverei” közül.

forrás: krediesz.blog.hu